Желязото е достъпен метал и се използва за производство на множество изделия. Но продуктите, изработени от желязо, изискват трайно, надеждно и качествено  покритие. Небоядисаните, както и некачествено боядисаните продукти от желязо бързо ръждясват и корозират и са много податливи на износване. Ако произвеждате изделия от желязо, имате нужда от повърхностна защита, на която можете да разчитате, а праховото покритие осигурява идеалното решение. Ние имаме повече от 20 години опит с прахово боядисване върху различни видове метали, в това число върху алуминий, различни метални сплавви, чугун, изделия от ковано желязо и др. Предлагаме множество опции за персонализиране на праховите покрития, за да отговорим на вашите уникални нужди.

Може ли желязото да се боядисва с прахово покритие?

Желязото може да бъде прахово боядисано, като този тип покритие може да гарантира, че вашите изделия ще издържат години напред. Независимо дали вашите продукти са предназначени за вътрешна или външна употреба, праховото покритие е отличен начин да ги защитите от потенциални повреди. Праховото покритие е подходящо за железни изделия с почти всякаква форма и размер. Полимерното (праховото) покритие образува здрава връзка с желязото и е устойчиво на надраскване и износване. Състоянието на метала е жизненоважно за най-добри резултати, така че подготовката на повърхността на желязото и предварителната обработка често са необходими.

Предимства на праховото боядисване (покритие) върху желязо

Праховото боядисване е универсален завършек, подходящ за продукти в търговския, индустриалния, образователния сектор, заедно с практически всички други сектори, които можете да си представите. В сравнение с боята, праховото покритие е отличен избор. Това води до траен завършек, а пудрите, които се предлагат, са издържани на най-тежките условия. Праховото покритие се предлага в  различни цветове,  но също така предлага повече свобода на дизайна с различни опции за текстуриране и персонализиране на цветовете.

Нашият процес на прахово боядисване върху желязо

Докато ние приспособяваме работата си към всяка конкретна поръчка, за да получим най-рентабилните решения и най-добрите резултати, нашият  процес на нанасяне на прахово полимерно покритие върху железни детайли и елементи обикновено включва: 

ПЯСЪКОСТРУЕНЕ - БЛАСТИРАНЕ:  Чрез пясъкоструенето ние отстраняваме остатъците от производствения процес или предишните покрития.
ПРЕДВАРИТЕЛНА ОБРАБОТКА:  За подготовка на повърхността, ние предлагаме осемстепенна предварителна обработка, която увеличава издръжливостта.
ГРУНДИРАНЕ:  Като силно корозивен метал, желязото се нуждае от нанасяне на специален антикорозионен грунд преди нанасяне на финалното прахово покритие.
ПРАХОВО БОЯДИСВАНЕ:  След необходимата предварителна обработка, ние ще боядисаме с прахова боя вашите детайли, в съответствие с вашите точни спецификации.
ТЕРМИЧНО ПОЛИМЕРИЗИРАНЕ НА ПРАХОВАТА БОЯ:  Ние постоянно усъвършенстваме процеса си, за да осигурим равномерно и трайно прахово покритие и извършваме множество проверки на качеството.

 

Ние непрекъснато осъвършенстваме работният си процес и технология, за да оставаме на върха в развитието и тенденциите в индустрията, за да постигнем най-добри резултати. Ние експлоатираме две напълно оборудвани инсталации за прахово боядисване, всяка от които е в състояние боядисва алуминий, желязо, чугун, ковано желязо и др. качествено, бързо и ефективно. За да ви помогнем да постигнете точното покритие, от което се нуждаят вашите продукти, ние предлагаме много различни видове и марки прахови бои, произведени от водещи световни производители. Ние също така предлагаме Супер издръжливи прахови покрития със засилена защита от ултравиолетови (UV) лъчи. 

Ние сме единствените, които предлагаме прахово боядисване на нестандартни много тежки детайли. Техниката, с която разполагаме, ни позволява да ви предложим прахово боядисване на детайли с тегло от 100 до 300 килограма. Ако се нуждаете от прахово боядисване за вашите продукти, не се колебайте да ни се обадите. Ние ще намерим решение за конкретните ви нужди и изисквания.

Вземете оферта за прахово покритие

Ние сме специализирани в разработването на персонализирани решения за прахово боядисване, за да отговорим на вашите нужди. Не се колебайте да ни се обадите, за  да видите какво можем да направим за вас. 

Кои сме ние

Нашият 20 годишен опит и хилядите доволни клиенти ни дават право с гордост да заявим, че ние сме пионерите в технологията за пясъкоструене и прахово боядисване в България.

Адрес

гр. София, ул.Банско шосе № 3
тел.
 

Работно време

  • Понеделник - петък: 10:00 до 16:00
  • Събота: Почивен ден
  • Неделя: Почивен ден