.

Омекват ли джантите след прахово боядисване?

Контакти

гр. София,
ул. Банско шосе № 3
тел. 0882 21 75 66
Омекват ли джантите след прахово боядисване - да или не?

Да, много често джантите омекват  като "кашкавал" и се кривят постоянно и от най-малките дупки след прахово боядисване. Това се случва, когато джантите  се обработят неправилно. При повечето прахови бояджийни това се случва - омекване и кривене на джантите.

При нас този проблем с омекване и кривене го НЯМА той е ликвидиран. Каквито джанти ни донесете за прахово боядисване, такива си ги получавате. Без джантите ви да бъдат увредени! Разполагаме със специална апаратура за тестване на здравина и твърдост на алуминиевите джанти. На първата снимка е джанта занесена при "конкуренти" и тя  вече е увредена има твърдост 195 единици по HL. На втората сника е изходна позиция преди да се занесе за обработка тя е с 405 единици твърдост по HL. Сами виждате за какво сериозно нещо става въпрос.Тук нестава въпрос за реклама или да плюем по другите, тук става въпрос за най- важното . Това е вашата сигурност и живота на вашите  близки хора защото с такива увредени и омекнали джанти могат да се случат сериозни инциденти на пътя.

Защо омекват джантите при останалите прахови бояджии?  

Причината не е нито в пясъкоструя, нито в праховото боядисване.

Основната причина е изгарянето на джантите с газови горелки или пещи за 400 градуса. Което извършват праховите бояджии преди всичко останало. Това горене и печене се извършва с цел много бързо и ЕФТИНО  джантите да се почистят с пясъкоструй. И потози начин крайната цена на боядисаните джанти става доста ниска. Но по този метод джантите вече са увредени и омекнали-опастни за ползване.

И така, като горят джантите, те ги омекват и кривят и така изгорените алуминиеви  джантите вече са за боклука. Дори като им занесете джанти само за пясъкоструене,  за да избегнете праховото боядисване,  те пак ги горят, защото после много  лесно и ЕФТИНО ги почистват .  Изгарянето на джантите го ивършват, защото старата боя на алуминиевите джанти се премахва  изключително трудно. Ако не ги горят или пекат в пещи на 400 градуса , за един ден може и да не изчистят дори един  комплект джанти. Така не могат да си покрият режйните разходи и заплати. Сега разбирате,  че нито пясъкоструят, нито праховото боядисване са виновни за омекването на вашите алуминиеви джанти, а са виновни хората, които ги изгарят, пекат в пещи за 400 градуса за да могат да ги работят бързо и евтино.  Евтино, но с цената на какво?  Първо - тотално увреждане  на вашите джанти, и второ - застрашаване на  сигурността и живота ви,  защото тези джанти са опасни за каране.

Ние не изгаряме, не нагряваме  и не увреждаме вашите алуминиеви джанти. Разполагаме с най-модерния и мощен пясъкоструен апарат за джанти. При трудни за почистване с песъкоструй джанти, ние използваме специална нано-технология за  сваляне на старата боя. Работим с най-качествените бой TIGER Drylac за алуминиеви джанти. Праховите бои се пекат точно на 180 градуса. Всички прахови бояджии, които ви казват, че пекат алуминиевите джанти на различни температури, всички те лъжат. Няма как праховата боя да се изпече на по-ниска от 180 градуса защото боята представлява прах и  ако я няма тази температура прахта няма да стане на боя. Лъжат ви, защото преди това ги горят и казват че на 100-110 градуса ги пекат, страх ги е да кажат какво са направили преди това - как са ги горили. Температурата от 180 градуса е обсолютно безобидна за алуминиевите джанти. Тези прахови бой са разработени специално за алуминиеви лети джанти. Вече всички качествени и реномирани производители на джанти използват прахово боядисване. Праховото боядисване е най-доброто покритие за алуминиевите джанти. Може да видите производствения процес и праховото боядисване на алуминиевите джанти в You Tube  заводите, които произвеждат алуминиеви джанти.

Така че праховото боядисване не уврежда джантите, увеждат ги тези, които ги горят.

Както всички знаем, ниската цена на дадена услуга обикновено крие рискове. При евтиното праховото боядисване на джанти, рискът е горенето на джантите преди пясъкоструенето и боядисването. Предваритеното изгаряне на джантите се прави с цел улесняване на производствения процес и понижаване на цената на услугата. Всеки сам преценява, дали за икономия от 50 - 60 лв.да си съсипе безвъзвратно коплект от четири броя джанти.

При нас цените са реални за това което получавате, а именно, качество и гаранция за вашите джанти. Нашата  гаранция е реална, а не само на думи. Ние разполагаме с апаратура с която можем да измерим якостта на джантите преди и след боядисването. Останалите прахови бояджийни не предлагат това измерване на якостта на джантите, защото ще излязат  наяве кирливите им ризи и кои какво е правил и как с алуминиевите ви джанти. 

 

Кои сме ние

Нашият 20 годишен опит и хилядите доволни клиенти ни дават право с гордост да заявим, че ние сме пионерите в технологията за пясъкоструене и прахово боядисване в България.

Адрес

гр. София, ул.Банско шосе № 3
тел.
 

Работно време

  • Понеделник - петък: 10:00 до 16:00
  • Събота: Почивен ден
  • Неделя: Почивен ден